Data loggeri i nadzor temperature

Praćenje temperature pomoću standardnih staklenih termometara ili USB orijentiranih rješenja, često je dugotrajan i mukotrpan zadatak. S novim Eupry data loggerom praćenje okolišnih uvjeta znatno je olakšano - nema dodatnih troškova instalacije ili održavanja programa, prekida rada zbog umjeravanja uređaja ili ručnog zapisivanja rezultata koje može rezultirati ljudskom pogreškom. Usredotočite se na bitne zadatke i minimizirajte vrijeme potrebno za usklađivanje s regulatornim propisima.

Eupry data logger dansko je rješenje za automatizirani i kontinuirani nadzor okolišnih uvjeta (temperature, vlage, diferencijalnog tlaka i ugljičnog dioksida). Koristi se u hladnjacima, zamrzivačima, inkubatorima, skladišnim prostorima i hladnom lancu. Glavna prednost ovog uređaja je što omogućuje potpuno bezbrižno i automatizirano praćenje uvjeta putem online aplikacije, besplatnih SMS i e-mail alarma, bežično se spaja na vašu mrežu i omogućuje rad bez prekida jer se uređaj prilikom novog umjeravanja ne šalje na umjeravanje u laboratorij, već na vrijeme u sklopu usluge dobivate novi umjereni senzor na korištenje. Saznajte više 

Što o Eupry sustavu kažu naši korisnici?

U našim prostorima implementirali smo Eupry sustav za nadzor okolišnih uvjeta koje je pravo osvježenje na hrvatskom tržištu. Oduševljeni smo suradnjom i lakoćom korištenja uređaja. Svi podaci su sljedivi i jednostavno se prate, a posebno smo zadovoljni brzom uslugom umjeravanja koja je također dio usluge. Sve pohvale!

Pročitajte više o uspješnom korištenju Eupry data loggera u hladnjacima, zamrzivačima i inkubatorima hrvatskog proizvođača lijeka OSTEOGROW za koštanu regeneraciju

Edukativni materijali

Kupujete novi data logger za laboratorij, ljekarnu ili tvrtku u prehrambenom ili farmaceutskom sektoru? Saznajte koje prednosti donosi bežični sustav praćenja okolišnih uvjeta u odnosu na USB data loggere. Preuzmite katalog

Koji data logger odabrati, gdje ga postaviti, kako ga instalirati, umjeravati i podešavati parametre, samo su neki od kriterija koje uzimamo u obzir prilikom odabira uređaja. Pročitajte savjete za kupnju data loggera. Preuzmite katalog

Skladištite li ispravno robu osjetljivu na temperaturu? Proučite korake za temperaturnu validaciju koju je potrebno izvesti kako bi vaš rashladni uređaj radio u skladu s regulatornim zahtjevima. Preuzmite katalog

Često postavljana pitanja o data loggerima

Data loggeri su elektronički uređaji koji se koriste za praćenje i pohranjivanje parametara okoline unutar unaprijed definiranih frekvencija.

Bežični data logger automatski prenosi snimljene podatke u web sustav putem WiFi mreže. Uklanja potrebu za ručnim izvozom podataka putem USB-a. Ovime se omogućuje učinkovito dokumentiranje, analiza i provjera valjanosti. Korisnicima su na raspolaganju besplatni sustavi alarmiranja u slučaju temperaturnih odstupanja.

Saznajte više

Standardni data loggeri možda u startu imaju nižu cijenu, međutim, često postoje visoki skriveni troškovi povezani s godišnjim umjeravanjem, koje najčešće nije pokriveno početnim troškom nabave.

Kao alternativu, možete odabrati i uređaje s pretplatom, pri čemu ne morate gubiti vrijeme tražeći treću stranu za ponovno umjeravanje vaših senzora i data loggera, jer su isti već uključeni u pretplatu.

Povezivanje data loggera s računalom, stvar je prošlosti. Korištenjem WiFi veze, uređaj automatski prenosi podatke na web stranicu s koje možete lako pristupiti svim podacima.

Data loggeri rade slično kao i termometri, ali umjesto samog mjerenja, podaci se također pohranjuju na uređaj koji se kasnije može povratiti spajanjem na računalo. Za bežične data loggere za temperaturu, obnavljanje podataka odvija se automatski putem WiFi veze.

Data logger može pratiti različite parametre okoline, ali se najčešće koristi za mjerenje temperature, vlažnosti, ugljičnog dioksida i diferencijalnog tlaka. To ih čini korisnima u mnogim različitim primjenama kao što su validacija temperature i temperaturno mapiranje.

Ključni aspekti koje treba uzeti u obzir pri odabiru data loggera:

 • Je li bežičan?
 • Koje su kompatibilne vrste senzora?
 • Veličina
 • Rad u stvarnom vremenu
 • Jesu li godišnja umjeravanja uključena u cijenu?
 • prikupljanje podataka potpuno je automatski
 • rizici su manji jer se minimizira ručno zapisivanje podataka
 • očitavanja su točnija jer ih vrše akreditirani senzori, a ne osoblje ručnim zapisima
 • bežični data loggeri i senzori mogu se postaviti na svim visinama ili drugim opasnim mjestima jer ne zahtijevaju ljudsku asistenciju pri očitanju temperature
 • očitavanja se mogu vidjeti u stvarnom vremenu, brzo i sigurno s bilo kojeg računala ili tableta
 • bežično bilježenje podataka omogućuje pravovremeni sustav alarmiranja ako temperatura poraste iznad postavljenih kriterija, npr. ako je netko zaboravio zatvoriti vrata hladnjaka.

Bežični data loggeri koriste se za bilježenje parametara okoline tijekom vremena. Postoje različiti slučajevi upotrebe, ali bežični data loggeri najčešće se koriste za bilježenje temperature u rashladnoj opremi za pohranjivanje lijekova. Ostali parametri uključuju vlažnost, ugljični dioksid i diferencijalni tlak.

Bežično bilježenje podataka ima mnogo različitih primjena u raznim industrijama jer može mjeriti gotovo sve parametre okoline. Npr. bežično bilježenje podataka često se koristi za mjerenje temperature u farmaceutskoj industriji jer je ova industrija poznata po visokim zahtjevima u skladu s propisima i dokumentacijom.

Najbolja praksa je da se svi uređaji za bilježenje podataka u vašem okruženju umjeravaju jednom godišnje u isto vrijeme. Njihovo umjeravanje svakih 12 mjeseci osigurava optimalnu točnost i usklađenost.