CellCelector Flex sustav za snimanje i odabir stanica - Sartorius Croatia

CellCelector Flex sustav za snimanje i odabir stanica

CellCelector Flex je potpuno automatizirani sustav za snimanje i odabir stanica, razvijen za pregled, detekciju, selekciju i izolaciju pojedinačnih stanica, klastera, sferoida i organoida, kao i pojedinačnih staničnih klonova i priraslih kolonija. Naširoko se koristi u mnoštvu istraživačkih područja, kao što su CTC probir, istraživanje matičnih stanica, razvoj staničnih linija i otkrivanje antitijela.
Cijena: Na upit

Tehnologija

Tehnologija skupljanja

Patentirana tehnologija skupljanja omogućuje izuzetno brzo skeniranje i brzine skupljanja, što dovodi do brzog pronalaženja stanica. Nježan stanični prijenos rezultira visokim staničnim integritetom i stopama rasta. Za primjene kao što je kloniranje jedne stanice, može se postići učinkovitost sakupljanja/prijenosa do 100%.

Primjene

CellCelector Flex ima tri izmjenjiva modula za odabir, s automatskim prepoznavanjem modula i brzim učitavanjem primjenjivih protokola i parametara. Uz ovu jedinstvenu značajku, CellCelector Flex sustav može lako dijeliti nekoliko istraživačkih grupa.

Pribor

CellCelector Flex eliminira potrebu za kupnjom dodatnih skupih potrošnih materijala ili reagensa. Prilagodljiv je za korištenje širokog raspona adaptera za rukovanje svom uobičajenom laboratorijskom opremom, uključujući izvorne pločice instalirane na postolju mikroskopa ili odredišne ​​pločice postavljene na ladicu za robote.

Značajke

  • svestranost korištenja - odabir i izolacija od uzoraka pojedinačnih stanica do složenih modela poput organoida iz raznih tekućih i polučvrstih medija
  • izolacija živih ili fiksnih stanica
  • validirani protokoli za širok raspon primjena
  • fleksibilnost za razvoj jedinstvenih protokola za snimanje, otkrivanje i sakupljanje
  • automatsko podešavanje položaja i visine sakupljanja
  • dokumentacija i sljedivost sukladno GLP i GMP

Softver

Intuitivno, grafičko korisničko sučelje vodi korisnike kroz eksperimentalne korake, s različitim razinama pristupa računu, što omogućuje novim korisnicima udobno upravljanje softverom, dok istovremeno pruža napredne značajke i mogućnosti prilagodbe za napredne korisnike. CellCelector Flex omogućuje korisnicima provođenje jednostavnih, svakodnevnih operacija, kao i sofisticiranih i složenih eksperimenata.

Jednostavan tijek rada

Standardni tijek rada sastoji se od do pet koraka: skeniranje, analiza, otkrivanje, odabir i dokumentiranje. Softver vodi korisnike kroz svaki pojedinačni korak, dopuštajući pristup samo značajkama i podacima koji su potrebni za svaki određeni radni korak.

Skeniranje

Skeniranja se mogu provoditi u svijetlom polju, faznom kontrastu ili preko 6 fluorescentnih kanala, što rezultira do 14 boja. Svako skeniranje radi prema unaprijed definiranim postavkama kako bi se zajamčilo uspješno prepoznavanje i otkrivanje uzoraka stanica.

Najčešći formati pločica unaprijed su instalirani u sustavu, a novi, korisnički definirani formati mogu se jednostavno dodati u biblioteku pločica.

Analiza i otkrivanje

Svako skeniranje automatski se analizira kako bi se otkrile ciljane stanice od interesa, na temelju korisnički definiranih parametara poput vrijednosti sive boje ili intenziteta fluorescencije. Korisnici također mogu definirati širok raspon morfoloških mjerenja, kao što su površina, promjer, faktor oblika, sferičnost i još mnogo toga.

Pregled i odabir

Analizirani rezultati navedeni su kao otkriveni objekti na temelju odgovarajućih vrijednosti parametara i mogu se dalje filtrirati na temelju korisnički definiranih parametara. Otkrivene ciljane stanice vizualiziraju se u različitim načinima galerije, što omogućuje brzu vizualnu potvrdu popisa čestica. Također je dostupan poluautomatski ili ručni odabir na zaslonu od strane korisnika.

Sakupljanje

Softver CellCelector Flex operateru daje pristup širokom rasponu parametara skupljanja, kao što su volumeni, visina skupljanja, brzine aspiracije i točenja. Ovi se parametri mogu podesiti za optimalne rezultate skupljanja, omogućujući sustavu sakupljanje ne samo iz standardnih posuda za staničnu kulturu, već i s membrana, filtera ili mikroskopskih stakalca.

Dokumentiranje

Svaki eksperiment je u potpunosti dokumentiran i usklađen s GLP i GMP standardima. Svaki detektirani/odabrani objekt može se identificirati i pratiti svojim jedinstvenim ID-om kroz cijeli proces. Svi podaci mogu se jednostavno izvesti u svrhu dokumentacije ili arhiviranja ili uvesti u LIM sustav.

Prednosti

  • idealno za istraživačke i razvojne aplikacija s prilagodljivim protokolima
  • jednostavan za praćenje eksperimentalnih radnih procesa i protokola za rutinski rad
  • vrlo fleksibilna i visokokvalitetna obrada i analiza slike te osjetljivo, precizno sakupljanje
  • korisnički definiran izvoz svih podataka eksperimenta za kasniju dokumentaciju i arhiviranje

Video sadržaj

Brochure: CellCelector Flex - Automated Single Cell and Colony Picking System