Kozmetička industrija

Oprema koja se koristi u procesu proizvodnje kozmetičkih proizvoda, mora biti izrađena od čvrstih materijala, kako bi izdržala mehanička i kemijska oštećenja. Naši robusni uređaji upravo su namijenjeni sigurnom procesu proizvodnje proizvoda u kozmetičkoj industriji - od analizatora vlažnosti za vaše sirovine, do filtracijskih sustava, pipeta, sustava za ultračistu vodu i podloga, naša rješenja osiguravaju da svoje proizvode plasirate na tržište na higijenski siguran i provjeren način, uz poštivanje zahtjeva dobre proizvođačke prakse.

Važnost mikrobiološke kontrole u proizvodnji kozmetičkih proizvoda

Kontrola kvalitete kozmetičkih proizvoda ključna je za osiguravanje sigurnosti i visoke učinkovitosti formulacija i sirovina kako bi se potvrdilo da karakteristike proizvoda ostaju konstantne tijekom vremena. Mikrobiološka kontrola u kozmetici obuhvaća sva područja u laboratoriju pri izradi formulacija i kemijskih analiza, proizvodnji, skladištenju te ljudskih resursa. Ako želite saznati više o kvalitetnom provođenju mikrobiološke kontrole kvalitete u kozmetičkoj industriji, svoja znanja možete proširiti na našim specijaliziranim edukacijama.

Prijavite se na Akademiju mikrobiologije!

Što kažu polaznici naše Akademije mikrobiologije?

Akademija mikrobiologije i više je nego ispunila moja očekivanja. Steknula sam dojam o važnosti provođenja kvalitetne mikrobiološke kontrole kvalitete i o aspektima na koje ću dodatno skrenuti pozornost u proizvodnji naših kozmetičkih proizvoda. Zahvaljujem vam se na posvećenosti i prenesenom znanju, bilo mi je iznimno korisno i ugodno.

Gloria Galić-Volarić, Osnivačica kozmetičkog brenda Gloria prirodna kozmetika

Edukativni materijali

Često postavljana pitanja za kozmetičku i kemijsku industriju

Za dodatne informacije o kemijskoj kompatibilnosti naših proizvoda, slobodno nas kontaktirajte nas na sartorius@sartorius.hr.

Tekućina pričvršćena na vanjsku stranu nastavka je ekstra i nije dio postavljenog volumena. Kako biste izbjegli skupljanje dodatne tekućine s vanjske strane nastavka, umetnite nastavak pipete samo 3-5 mm ispod površine tekućine ili malo dublje za vrlo velike količine. Dodirnite vrh stijenke posude nakon aspiracije kako biste uklonili višak tekućine izvan nastavka. Nemojte brisati nastavak krpom jer može kontaminirati uzorak ili upiti tekućinu iz unutrašnjosti nastavka.

Ako konus vrha pipete dođe u dodir s korozivnim tekućinama, očistite ga alkoholom i mekom maramicom. Rizik od korozije možete svesti na najmanju moguću mjeru korištenjem Safetyspace™ filter nastavaka koji štite konus vrha pipete i druge unutarnje dijelove. Također možete zaštititi unutrašnjost pipete ugradnjom Safe-Cone plus filtera u vrh konusa pipete.

Preporučamo korištenje pipeta s nastavcima koji su validirani za pristajanje i učinkovitost na tim pipetama. Na primjer, Sartorius pipete dizajnirane su za korištenje sa Sartorius nastavcima za pipete, koji savršeno pristaju zajedno. Dok nastavci drugih proizvođača mogu biti kompatibilni, odgovornost je korisnika provjeriti kompatibilnost i učinkovitost kombinacije pipete i nastavka. Provjerite standard ISO 8655 kako odrediti učinkovitost kombinacije pipete i nastavka. Također, svakako kalibrirajte svoje pipete s nastavcima koje planirate koristiti.

Na interval održavanja utječu različiti čimbenici, uključujući učestalost pipetiranja, ispuštene tekućine te starost i model pipete. Na primjer, potrebno je češće održavanje ako ispuštate puno hlapljivih tekućina ili otapala. Predlaže se minimalni interval održavanja od jedne godine, s kalibracijom jednom godišnje ili češće, primjerice svakih 3 – 6 mjeseci.

Industrije koje trebaju evidenciju podataka o kvaliteti vode moraju odabrati sustav koji ima tu mogućnost. Postoje različite mogućnosti za spremanje podataka o kvaliteti vode. Ovisno o sustavu, može se elektronički pohraniti (putem USB-a ili SD-kartice) ili ispisati u tiskanom obliku. Korištenje pisača osigurava da se podacima ne može manipulirati ili krivotvoriti.

Redoviti pregledi pomažu osigurati visoku kvalitetu i čistoću vode, kao i kvalitetu sustava i potrošnog materijala. Kupci mogu donekle održavati svoj sustav. Međutim, kako bi se izbjegao rizik od gubitka visokokvalitetne vode ili oštećenja sustava te kako bi se smanjilo vrijeme zastoja i osigurao rad bez grešaka - preporučuje se da održavanje obavljaju naši kvalificirani servisni tehničari. Razmotrite opcije servisnog ugovora u trenutku kupnje.

Infracrveni mjerač vlage (ili analizator vlage) ima primjenu u mnogim industrijama. Infracrveni mjerač vlage koristi se za vaganje vode, mlijeka, vrhnja, praha, sapuna, ulja, plastike, itd. tablica koju smo naveli je stvarna mjera: lak za nokte, nitro alkalna otopina, sredstvo za skidanje šminke, puder od talka/puder od bodljikave topline, sprej za oblikovanje, antibakterijski sapun, mlijeko za tijelo, gel za tuširanje itd. Prema vašim lokalnim propisima (ako je primjenjivo), referenca vlage dolazi iz definirane metode u srodnoj normi. Tipično, metoda pećnice je referenca, a analizator vlage treba homologacijski SOP.

Istražite analizatore vlage iz Sartorius asortimana