Laboratorijski | Benchtop bioreaktori

Sartorius vam nudi skalabilna laboratorijska rješenja za razvoj vašeg bioprocesa, uz širok raspon bioreaktora i fermentora s miješalicom. Naše stolne bioreaktore možete koristiti za uzgoj stanica, kao i za mikrobnu fermentaciju. Posude za kulturu koje se mogu autoklavirati dostupne su u radnim volumenima od 1 L do 10 L, a posude za jednokratnu upotrebu od 250 mL i 2 L.

Često postavljana pitanja

Bioreaktor s miješalicom sastoji se od posude s definiranim omjerom dimenzija visine. Miješanje se postiže središnjim elementom miješalice unutar posude za kulturu. Mješalicu pokreće motor smješten na ploči glave. Nadalje, postoji više otvora u glavnoj ploči koji imaju različite funkcije poput umetanja sondi, dodavanja supstrata i umetanja plina, kao i uklanjanja uzoraka.

To su mali bioreaktori s volumenima od 1 do 10 L. Ovi se bioreaktori često koriste u istraživačkim laboratorijima. Dostupni su s višenamjenskim staklenim posudama koje se mogu autoklavirati ili jednokratnim posudama. Ovisno o konfiguraciji sustava, oni omogućuju sličnu kontrolu procesa kao i njihovi veliki parnjaci i mogu funkcionirati kao smanjeni modeli za velike komercijalne procese.

Stolni bioreaktor ima malu površinu i stane na laboratorijsku površinu. Može biti opremljen posudom za jednokratnu ili višenamjensku upotrebu. Višenamjenski Univessel® Glass dostupan je kao posuda s jednom ili dvostrukom stijenkom. Stacionarni bioreaktor može se koristiti za pokretanje šaržnih ili perfuzijskih procesa.

Bioreaktori s miješalicama dobro su poznati po izvrsnoj skalabilnosti, budući da se mogu postići konstantni omjeri visine i promjera i omjeri promjera posude i promjera impelera. Središnji element za miješanje dovodi do optimalnog miješanja hranjivih tvari i plinova unutar posude za kulturu. To omogućuje skalabilnost što rezultira smanjenim vremenom i trudom za razvoj procesa.