Biotehnologija

Sartorius i Sanofi: Suradnjom do napretka biotehnološke proizvodnje

četvrtak, 16.05.2024. - 14:00

Sartorius je odabran kao preferirani partner za razvoj i komercijalizaciju end-to-end platforme za integriranu i kontinuiranu biotehnološku proizvodnju (ICB). Sartorius i Sanofi ujedinjuju zajedničke snage za napredak proizvodnje biofarmaceutika.

Sanofi je globalna farmaceutska kompanija sa sjedištem u Parizu, koja se bavi istraživanjem, proizvodnjom i distribucijom farmaceutskih proizvoda. Sartorius nudi širok spektar aplikacija za intenzifikaciju upstream i downstream procesa, od alata za razvoj procesa s visokim protokom do skalabilnih, fleksibilnih proizvodnih rješenja. Odabir Sartoriusa kao preferiranog partnera dokazuje vodeću poziciju u područjima intenzifikacije procesa.

Integrirano-kontinuirana biotehnološka proizvodnja (ICB) je napredni pristup proizvodnji biofarmaceutika. Koncept ima za cilj maksimizirati učinkovitost omogućavajući neprekidan i stalan protok materijala, za razliku od tradicionalnih metoda proizvodnje u serijama, te integriranjem više jedinica u proces proizvodnje. ICB smanjuje ukupni procesni otisak, što vodi do manje potrošnje sirovina i energije, veće produktivnosti i manje produkcije otpada. 

Sartorius će dobiti ovlašten pristup prototipovima i patentu koje je razvio Sanofi te svojim inženjerskim i najnovijim tehnološkim rješenjima doprinijeti razvoju ICB platforme uz ekskluzivno pravo komercijalizacije ICB platforme za kupce diljem svijeta.

Tehnološke inovacije su ključne za biofarmaceutske tvrtke kako bi značajno smanjile troškove proizvodnje lijekova, poboljšale ekološki otisak svojih operacija te na kraju brže isporučile lijekove koji spašavaju živote pacijentima. Kako biološko područje postaje sve opširnije, suradnja sa Sanofijem je izvrsna osnova za razvoj jedinstvene modularne platforme koja kombinira fleksibilnost s prednostima intenziviranog bioprocesiranja. Ova suradnja će pomoći Sartoriusu da dodatno proširi svoju poziciju kao vodeće tvrtke na području integriranog i kontinuiranog bioprocesiranja.

Jan Schäfer, voditelj sustava za separaciju u Sartoriusu