Laboratorij

Projektu "Komercijalizacija myScal rješenja" dodijeljena bespovratna sredstva iz EU fondova

srijeda, 27.05.2020. - 11:15

Sartorius Croatia potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Komercijalizacija myScal rješenja za digitalizaciju i automatizaciju postupaka preciznog industrijskog i laboratorijskog umjeravanja“ u vrijednosti od 3 mil. kuna u sklopu natječaja "Inovacije u S3 područjima".

Sartorius Croatia je 26. svibnja 2020. sudjelovala na svečanom događaju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta na kojem je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Komercijalizacija myScal® rješenja za digitalizaciju i automatizaciju postupaka preciznog industrijskog i laboratorijskog umjeravanja“  u sklopu natječaja „Inovacije u S3 područjima“ kojim se žele potaknuti nova ulaganja u provedbu rješenja – inovativnih proizvoda/usluga malih i srednjih poduzeća u S3 područjima kroz dvije vrste inovacijskih aktivnosti: ulaganja u inovacije procesa i/ili organizaciju poslovanja.

Projekt za umjerne laboratorije vrijedan 3 milijuna kuna

Tema našeg projektnog prijedloga u potpunosti je zadovoljila identificirana prioritetna tematska područja i međusektorske teme Strategije pametne specijalizacije (S3) te time postala dio ukupno 28 inovativnih investicija vrijednih 217 milijuna kuna, od čega 93 milijuna kuna čine bespovratna sredstva iz EU fondova. Aplicirani projekt vrijedan je oko 3 milijuna kuna, od čega je 1,7 milijuna bespovratnih sredstava.

Svečana dodjela; Izvor: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Svečana dodjela; Izvor: Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

Inovativan softver za automatizaciju i digitalizaciju laboratorijskog poslovanja

Projekt „Komercijalizacija myScal rješenja za digitalizaciju i automatizaciju postupaka preciznog industrijskog i laboratorijskog umjeravanja“ idejno je rješenje nastalo kao rezultat internih potreba našeg laboratorija. Pod nazivom myScal krije se inovativni softver za digitalizaciju i automatizaciju postupaka umjeravanja vaga, utega i pipeta, odnosno umjeravanje mjernih uređaja i etalona. Novi softver trebao bi olakšati upravljanje umjernim laboratorijima, laboratorijskom opremom i cjelokupnom dokumentacijom korisnika te osigurati sljedivost u mjeriteljskom lancu.

Razvojem novog softvera svoje poslovanje želimo usmjeriti i na globalno tržište, povećati konkurentnost na tržištu i proširiti poslovne suradnje s ciljem povećanja izvoza vlastitih proizvoda i usluga. Nadamo se da ćemo ovim inovativnim alatom ubrzati rad, dodatno povećati kvalitetu i omogućiti umjernim laboratorijima i korisnicima veću profitabilnost te minimizirati rizik od pogrešaka.

Drago nam je što svojim primjerom možemo pokazati da u trenutnim neizvjesnim uvjetima, postoji prostor za napredak i usavršavanje naših usluga, za koje vjerujemo da će u skorom vremenu postati prepoznate i na širem svjetskom tržištu.

Detaljnije informacije o dodjeli bespovratnih sredstava pročitajte na stranicama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Povezani sadržaj