Dehidrirane hranjive podloge - Sartorius Croatia
Dehidrirane hranjive podloge - Sartorius Croatia
Dehidrirane hranjive podloge - Sartorius Croatia
Dehidrirane hranjive podloge - Sartorius Croatia
Dehidrirane hranjive podloge - Sartorius Croatia
Dehidrirane hranjive podloge - Sartorius Croatia

Dehidrirane hranjive podloge

Dehidrirane hranjive podloge (eng. Nutrient Pad Sets) u petrijevim posudicama, prethodno su sterilizirane te se koriste s odgovarajućim membranskim filterima za ekonomičnu i mikrobiološku kontrolu kvalitete u kratkom vremenu. Podloge su spremne za upotrebu te osiguravaju visoke i ponovljive rezultate do čak 24 mjeseca.
Cijena: Na upit

Sartorius hranjive podloge (NPS) uspješno se koriste u metodi membranske filtracije već više od 30 godina. Hranjive podloge praktične su i jednostavne za rukovanje te pojednostavljuju mnoge postupke mikrobiološkog ispitivanja. Mikroorganizmi trebaju odgovarajući medij kulture za optimalan rast. Setovi hranjivih podloga su sterilni i dehidrirani. Nakon što se navlaže s 3,0-3,5 ml sterilne i demineralizirane (ili čiste) vode, odmah su spremne za upotrebu.

Standardno pakiranje sadrži 100 sterilnih hranjivih podloga, od kojih je svaka u petrijevoj zdjelici i sterilizirana. Svaka od petrijevih zdjelica je zatvorena u aluminijsku vrećicu. Ova posebna ambalaža u vrećicama štiti osjetljive sastojke formule hranjive podloge tijekom prijevoza i skladištenja od fluktuacije vlage i temperature. Kao rezultat, jamči visoku kvalitetu tijekom cijelog njihovog trajanja do 24 mjeseca.

Sukladnost s međunarodnim standardima

Sartorius trenutno nudi više od 30 različitih vrsta hranjivih podloga kako bi zadovoljio različite potrebe mikrobiološke analize. Osim Europske direktive o pitkoj vodi, udovoljavaju i drugim međunarodnim propisima i preporukama: međunarodnim farmakopejama, DIN i ISO standardima, Američkim standardima za vodu i hranu, propisima o mineralnoj vodi, smjernicama o pivovarama, kao što su MEBAC ili EBC i preporukama prehrambena industrija, poput LMBG, NCA i ICUMSA, itd.

Sve vrste hranjivih podloga isporučuju se s odgovarajućim membranskim filterima, koji su također pakirani pojedinačno. Nutrient Set setovi dostupni su i s Microsart® e.motion membranskim filtrima koji su posebno dizajnirani za Microsart® e.motion dozator. Membranski filteri se automatski uklanjaju iz sterilnog pakiranja. Svi membranski filteri, prilagođeni posebnim zahtjevima za otkrivanje mikroba, dostupni su s promjerom od 47 ili 50 mm.

Prednosti

  • pakiranje omogućuje trajanje do 24 mjeseca
  • u skladu s međunarodnim standardima i referencama
  • dostupan vodič za provjeru valjanosti
  • vrlo svestrana i višestruka primjena
  • ekonomičnost korištenja - bez dugotrajne i naporne pripreme hranjivih podloga (sterilizacija, čišćenje itd.)
  • jednostavno rukovanje - nije potrebna sveobuhvatna mikrobiološka oprema za ispitivanje

Video sadržaj

Za sve one koji rade u kontroli kvalitete u proizvodnji pića, idealan izbor su dehidrirane hranjive podloge (Nutrient Pad Sets) za kontrolu kvalitete vaših pića i uzoraka vode.

Pogledajte primjenu hranjivih podloga u proizvodnji pive.

Brochure: Microbiology and Wine — Preventive Care and Monitoring in the Wine Industry Brochure
Poster: Microbiological Testing of Foods, Beverages and Drinking Water Brochure
User Manual: 14077 MRS Nutrient Pad Sets (N and RDN) Manuals NPS